05
mei
2018

Bird Brewery – kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist

Deze eigenwijze brouwerij is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden hebben een achtergrond in de bierwereld en een duidelijke, eigen visie op bier. Ralph is daarnaast vogelaar en combineert zijn beide passies graag in zijn brouwerij. Een schijnbaar onverwachte combinatie die bij deze brouwerij  prima hand in hand gaat.

We gaan een hele leuke actie doen tijdens de Nationale Vogelweek (12 t/m 21 mei) samen met Bird Brewery

Tussen 12 en 21 mei is de Nationale Vogelweek 2018. Een mooi moment voor Bird Brewery om naar Nederlands beste Birdwatchers op zoek te gaan. Wij doen met Uw Slijter Wessem mee aan de acties van Bird Brewery.

De Spaarkaart

Haal een spaarkaart bij ons en spaar minimaal 5 birdies. Stuur Bird Brewery een bericht (meer informatie bij ons in de winkel) en verras hen met een smaak en naam voor een nieuw bier. De winnaars komen met hun hoofd op het volgende bieretiket!

T’shirt Bird Brewery
Maak kans op een officieel Bird Brewery t-shirt na het inleveren van een volle spaarkaart.

Official Birdwatcher Button
Lever een volle spaarkaart in bij een deelnemend verkooppunt en krijg een official Birdwatcher button!

Bird Brewery Untappd Badge
Check 5 birdies in op Untappd tussen 12 en 21 mei en ontvang Nederlands eerste brouwerijenbadge!

Kom naar Uw Slijter Wessem en doe mee!

 

 


Vogels en bier

Vogels en bieren hebben volgens de mannen een overeenkomst: bij beide ben je je niet bewust van de echte schoonheid. Door opzienbarende verhalen achter vogels en bier te combineren, hopen ze dat mensen weer meer stil gaan staan bij het bijzondere van het alledaagse. Dat doen ze door kwaliteitsbieren te brouwen die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner.

Fuut Fieuw – session pale ale

Een blonde, fruitige Session Pale Ale met geurnoten van citrus, geel tropisch fruit en lichte karamel. Met zijn lage alcoholgehalte, mooie bitter en fruitige smaak weet hij je moeiteloos te verleiden. Net als zijn naamgever de Fuut, die het vrouwtje urenlang verleidt met visjes en sierlijke bewegingen.

Datisandere Koekoek – Saison

De ideale dorstlesser voor elke dag. Deze Farmhouse Ale is een blonde, frisse knaller gemaakt van drie fruitige hopsoorten. Heerlijk te combineren met mosselen, hummus en asperges. Maar dankzij het kruidige karakter smaakt dit biertje ook perfect bij volle boerenkaas.

Rumoerige Roodborst – American Amber Ale

Dit bier heeft zijn robijnrode kleur gemeen met de borst van het roodborstje. Heerlijk fris, fruitig, licht hoppig met een stevige schuimkraag.

Vink Heerlijk – Rye IPA

De Vink Heerlijk is een heerlijk blond bier met een volle body, mooie bitterheid en de geur van tropisch fruit. Gebrouwen met veel roggemout waardoor dit met recht een Rye IPA is. Dit bier past perfect bij Thaise curry’s, loempia’s en oude kaas.

Nognietnaar Huismus – American Brown Ale

De huismus is een klein vogeltje dat vaak, huppend van stoel naar stoel, op het terras te vinden is. Net als de drinkers van dit bier. Want met dit topbier ga je beslist nog niet naar huis! Het kastanjekleurige bier heeft een volle body, maar is tegelijkertijd heerlijk fris dankzij de fruitige tonen en hopbitters.

Datsmaaktnaar Meerkoet – Scotch Ale

Dit is met recht een bijzondere Scotch Ale, complex en doordrinkbaar tegelijk. Gebrouwen met zeven verschillende mouten en met smaaktonen van karamel, chocola en donker fruit. Dis bijzondere bier past uitstekend bij uiensoep, wild, stoofpot en de wat rijpere kazen.