03
mei
2018

De ultieme Gin-tonic

Op 7 juni 2018 (19:00-21:00 uur) geven wij een Gin-tonic workshop bij Uw Slijter Wessem. Je kunt je aanmelden in de winkel en het maximumaantal deelnemers is 25 personen. Even wat meer informatie en achtergrond van Gin-tonic.

Gin-tonic

De stokoude vermout raakt weer in, net als andere cocktails met minder of geen alcohol. Gin-tonic, een verfrissend, kruidig drankje dat nooit gaat vervelen. Leer de geschiedenis en stijlen. Proef de verschillen en ga dan zelf aan de slag met je favoriete Gin-tonic mix.

Gin stamt af van jenever, of, zoals het ook wel wordt genoemd: genever. Het begon allemaal bij de jeneverbes, de belangrijkste grondstof van gin. En van jenever, de naam zegt het immers al. Jenever werd rond 1269 gezien als een medicijn, zo schrijft ook de Complete Gids voor Gin-tonic, van Frédéric Du Bois en Isabel Boons. De Vlamingen Jacob van Maerlant en Jan van Aalter kwamen tot die ontdekking. In 1585 was er de val van Antwerpen, waarbij veel Vlaamse inwoners naar ons land vluchtten. Daarbij introduceerden zij jenever ook in Nederland.In de 17e eeuw, die we ook wel de Gouden Eeuw noemen, kwam in Nederland de jeneverproductie flink op gang. België had toen echter de pech gebukt te gaan onder een drooglegging: een eeuw lang mocht er geen alcohol worden geproduceerd of verkocht. Zo kon bijvoorbeeld de Nederlandse productie van jenever in Schiedam een vogelvlucht nemen.

Serveertips

Het is belangrijk dat het drankje koud geserveerd wordt. Vul hiervoor een longdrink- of mooi wijnglas met ijsblokjes (hoe meer ijsblokjes, des te langer ze bevroren blijven) en giet hier de gin bij. Let op: de verhouding is zeker niet onbelangrijk. Sterker nog, de ideale verhouding is 1:3. Dus: één deel gin, op drie delen tonic. Zo blijven beide smaken overeind en heb je als het goed is de perfecte smaakcombinatie.

Waar we vroeger nog nooit hadden gehoord van Gin-tonic, is het nu niet meer weg te denken van de drankkaart. En ja, wij zijn ook fan! Gin-tonics zijn heerlijk en naast dat het ook nog een super hip is, zitten er nog véél meer voordelen aan dit heerlijke drankje. Want als klap op de vuurpijl blijken de GT’s ook nog eens hartstikke goed voor je te zijn. Oh, en mocht je nog een reden nodig hebben om vanavond te proosten met een Gin-tonic? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje!


1. Ingrediënten

Gin bestaat uit veel natuurlijke producten, zoals jeneverbes.

2. Stralende huid
Die fijne jeneverbes zit vol antioxidanten, en laat dat nou net goed zijn voor een stralende huid! Het verbetert je gezondheid en gaat veroudering tegen. Nog maar eentje dan.

3. Vitamines
Gin-tonic bevat namelijk vitamine C en vaak zit er nog een schijfje limoen of citroen in, waardoor jouw drankje vol met vitamines is. En hou je meer van een schijfje komkommer? Mag ook voor een portie vitamine B!

4. Het verbetert de stofwisseling
Door dit fijne drankje wordt je stofwisseling ook nog eens verbeterd. Het werd vroeger bijvoorbeeld ook gebruikt als medicijn tegen malaria en koorts. Dus als je ziek bent en je wilt niet uit in het weekend, geen excuus meer! Gin-tonic erin en gaan.

5. Weinig calorieën
Last but not least: weinig calorieën! Gin-tonic staat bovenaan het lijstje van de minst calorierijke drankjes. Dus daar mag er eentje op gedronken worden!

Meer informatie en tips voor een heerlijke Gin-tonic. Wij helpen je graag in de winkel.