Nieuws

Proefnotitie Turno de Noche

Turno de Noche 2018 Malbec komt uit Argentinië, uit de Mendoza streek die ten oosten van het Andes gebergte ligt. 800-1200 meter boven zeeniveau. In de Mendoza worden 70% van de Argentijnse wijnen geproduceerd. De streek is vooral bekend om zijn Malbec wijnen. Het Andes gebergte werkt als schild tegen regen. Overdag krijgen de druiven heel veel zon en s’nachts koelt het gebied weer heel snel af. Hierdoor behouden de druiven hun verfrissende zuurgraad.

proefnotitie:
Mooie volle stevige Malbec. Tonen van rijp zwart fruit en licht kruidig. Uitgebalanceerd pallet met aangename tannines en een fruitige afdronk. Deze wijn smaakt heerlijk bij lamsvlees of gegrild rundvlees.
Persoonlijke noot:
Absolute topper en een van mijn favoriete wijnen in ons assortiment. Deze wijn heb ik onlangs gedronken bij een gegrilde entrecote met rode wijn saus.

groet, Nadine

Bird Brewery – kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist

Deze eigenwijze brouwerij is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden hebben een achtergrond in de bierwereld en een duidelijke, eigen visie op bier. Ralph is daarnaast vogelaar en combineert zijn beide passies graag in zijn brouwerij. Een schijnbaar onverwachte combinatie die bij deze brouwerij  prima hand in hand gaat.

Lees meer

De ultieme Gin-tonic

Op 7 juni 2018 (19:00-21:00 uur) geven wij een Gin-tonic workshop bij Uw Slijter Wessem. Je kunt je aanmelden in de winkel en het maximumaantal deelnemers is 25 personen. Even wat meer informatie en achtergrond van Gin-tonic.

Lees meer

Wat een feest: het aspergeseizoen is weer begonnen!

Welke wijn kies je bij asperges?

Het aspergeseizoen is begonnen! Traditioneel gezien wordt er vanaf de tweede dinsdag in april tot 24 juni geoogst. Na deze datum wordt de plant met rust gelaten zodat hij tijdens de zomer kan groeien en nieuwe energie kan opdoen voor volgend jaar.
Lees meer